Holistická péče o jizvu - ÚVODNÍ DÍL

09.09.2023

Dvoudenní kurz věnovaný péči o jizvu v oblasti břišní stěny i pánevního dna. Povíme si, jak podpořit hojení a návrat funkce už v ranné fázi péče o jizvu a jaká jsou specifika jizev v oblasti břišní stěny. Součástí kurzu je také bohatá praktická část včetně ošetření jizvy na přizvaných figurantech.

Absolventi úvodního dílu budou mít v budoucnu možnost zúčastnit se návazných dílů rozšiřujících znalosti v péči o jizvu ve specifických oblastech. Prvním z návazných dílů je kurz Poporodní jizva s Aničkou Kohutovou a Olgou Gruberovou.


Podána žádost o udělení souhlasného stanoviska k zařazení do celoživotního vzdělávání UNIFY ČR.

Podána žádost o udělení souhlasného stanoviska k zařazení do celoživotního vzdělávání UNIPA.


Datum konání:                   9. - 10. září 2023 (víkend)

Počet hodin:                      16 hodin (+1 hodina na oběd)

Začátek:                             9:00 (sobota) a 8:30 (neděle)

Konec:                               18:00 (sobota) a 17:00 (neděle)

Místo konání:                     Netroufalky 7, Brno - Bohunice, Edu centrum

Lektoři:                              Mgr. Jana Kracíková, Mgr. Olga Gruberová

Cena:                                 8. 000 Kč              


Obsah kurzu:


  • Patofyziologie jizvy
  • Možnosti ranné péče o jizvu
  • Správný terapeutický postup péče o jizvu v časové ose
  • Specifika hojení jizvy v oblasti břišní stěny a pánevního dna
  • Návrat funkce tkáně v místě jizvy
  • Řetězení funkčních poruch u neřešených jizev
  • Prevence vzniku komplikací během hojení
  • Terapie po laparoskopickém a laparotomickém zásahu do břišní stěny
  • Pohled na viscerální návaznosti a psychosomatiku


S sebou:

  • Pohodlné oblečení
  • Psací potřeby
  • Dobrou náladu


Zajistíme:


  • Přehledná skripta

  • Anatomické modely trupu (kostěné, svalové, vazivové i fasciální)

  • Anatomické atlasy k nahlédnutí

  • Literatura o trupu a břišní stěně k nahlédnutí a prodeji
  • Pomůcky k terapii v péči o jizvu
  • Potvrzení o účasti na kurzu

  • Drobné občerstvení