Natural Foot - FYZIOLOGIE CHODIDLA A OBOUVÁNÍ 

06.11.2021

K čemu je stvořena naše noha? Co všechno funkci nohy ovlivňuje? Je chůze na boso prospěšná? A co nám při ní může hrozit? Jaké výhody a nevýhody přináší moderní barefoot obuv? Proč někoho v barefoot botech bolí hlava a co dělat, aby to tak nebylo? Jsou všechny značky spolehlivé? Na co si dát pozor?   

Nejen na tyto otázky vám odpovíme na našem kurzu.

Kurz je určen pro fyzioterapeuty, lékaře, studenty příslušných oborů, dále pro výrobce a prodejce minimalistické obuvi a pro zvídavou širokou veřejnost.


https://www.voycontigo.de
https://www.voycontigo.de


Datum konání:                6. listopadu 2021 (sobota)

Počet hodin:                    7 hodin (+1 hodina na oběd)

Začátek:                           9:00

Konec:                              17:00 - 17:20

Místo konání:                   Brno, Netroufalky 7

Lektoři:                             Mgr. Jana Kracíková, Mgr. Olga Gruberová

Cena:                                3. 000 Kč


Obsah kurzu:

  • Evoluce dolní končetiny ve struktuře i funkci
  • Funkční anatomie chodidla v návaznosti na dolní končetinu  
  • Biomechanika lidské nohy
  • Myofasciální vztahy a linie ve funkční návaznosti na chodidlo
  • Mechanotransdukce v aplikaci do funkčního obouvání
  • Neurofyziologický a ontogenetický pohled na vývoj dolní končetiny
  • Psychosomatika
  • Vliv prostředí na chodidlo
  • Vliv obuvi na chodidlo
  • Bota jako doping
  • Minimalistická a barefoot obuv 
  • Výhody a nevýhody barefoot obuvi
  • Technologie barefoot obuvi, nejznámější značky a jejich 


S sebou:

  • Pohodlné oblečení
  • Psací potřeby
  • Dobrou náladu


Zajistíme:

  • Přehledná a obsáhlá skripta
  • Anatomické modely nejen dolní končetiny 
  • Anatomické atlasy k nahlédnutí a osvěžení znalostí 
  • Odborná literatura vztahující se k funkci a vývoji dolní končetiny
  • Vzorky barefoot a minimalistické obuvi různých značek k prohlédnutí a zhodnocení
  • Ukázky vybraných terapuetických pomůcek pro zdravé chodidlo
  • Potvrzení o účasti na kurzu 
  • Drobné občerstvení